Квіти

Їстівні орхідеї: які квіти можна їсти

Орхідеї зустрічаються майже на всій території Землі, але основні різновиди ростуть у тропічних широтах. Налічується близько 25 тисяч видів цих казкових квітів. Різноманітність колірної гами і вишуканий аромат – все це зробило квітка прикрасою. Однак люди навчилися застосовувати орхідею в приготуванні різних салатів і багатьох інших десертів.

Японці орхідеї Dendrobium готують соуси. На Тібеті монахи заварюють зелені паростки, готують лікарський чай, зцілюючи ним хворих. У Південній Азії туристів пригощають смаженої орхідеєю. Квітка замочують у великій кількості масла і смажать на сильному вогні. Блюдо це надзвичайно смачно. Дендробіум вважається другою за популярністю їстівної орхідеєю.

Квіти орхідеї Цимбидиума можна консервувати.Жителі островів Тихого океану застосовують в їжу бамбукову, або орхідею Арундину. Вона нагадує бамбук або очерет. Стебло цієї квітки застосовують у приготуванні екзотичних страв. Аборигени готують з рослини салати, соуси і десерти.

Багато років тому жителі Австралії оцінили смакові якості квітки орхідеї Жумеллея. Тепер найрізноманітніші кулінарні шедеври містять квіти орхідеї. Також у населення Африки ця квітка є головним компонентом чаю. У Франції варять бурбонський чай, використовуючи також ця квітка.

Квіти Dendrobium chrysotoxum сушать і настоюють з ними відвари, які вживають для зміцнення нервової системи та імунітету.

Cypripedium cordigerum – ніжні листя цієї квітки використовують замість овочів для смаження.

З бульб турецьких гірських орхідей роблять морозиво Дондурма. Псевдобульби Laelia speciosa і Laelia autumnalis використовують як сировину для виробництва цукерок. Habenaria Epipactis royleana використовується в кулінарних рецептах. Бульби рослини використовують як картопля, смажать у фритюрі.

Всі страви, приготовані з квітів, смачні і безпечні. Європейські кондитери прикрашають квітами орхідей торти та десерти.

Вам сподобалась стаття? і ставте лайк.

Related posts

Leave a Comment