Чупа-чупси з курячих гомілок. Оригінальне блюдо з простих продуктів
Доброго дня. Сьогодні я покажу як незвично приготувати найпростіші курячі гомілки.
Без довгих передмов перейдемо до справи.
Почнемо як завжди зі списку необхідних інгредієнтів.
Знадобиться:
гомілки курячі 1 кг
оцет яблучний 70 мл
томатна паста 4 ст. ложки
цукор 1 ст. ложка
улюблені спеції
сіль
Першим ділом гомілки потрібно вимити.
Далі гострим ножем робимо круговий надріз до самої кістки нижньої суглоба.
Потім зрізаємо хрящ і знімаємо м’ясо вниз, оголюючи кістка.
Повинно вийде приблизно як на
М’ясо краще стягувати виделкою або обухом ножа. На гомілки є тонка гостра кістка, якій можна травмувати руку. Я раз уколовся.
Далі, м’ясо потрібно посолити і приправити улюбленими спеціями. Можна навіть замаринувати, але я цим зазвичай не заморочуюсь.
Додаю готову приправу для курки і відразу в духовку. Все одно виходить дуже смачно.
Перед запіканням кісточки краще обернути фольгою. Так вони не обвугляться, так і з’їсти їх можна буде не забруднивши рук.
Запікати хвилин 40 – 50, у духовці, розігрітій до 180 градусів. Разом з гомілками можна заодно і картоплю для гарніру приготувати.
Поки м’ясо запікається, потрібно приготувати соус для глазурування. Для цього змішуємо в склянці оцет, томатну пасту і цукор.
Гомілки готові, тепер беремо і по черзі мочаємо їх у соус.
Потім знову відправляємо в духовку, хвилин на 5. Якщо хочеться глазурі товстіший, повторюємо операцію ще кілька разів.
Ну ось і все. Курячі “чупа-чупси” готові. Подаємо з будь-яким гарніром і свіжими овочами. Приємного апетиту!