Котлети без м’яса, зі смаком м’яса. Перевіряємо рецепт з інтернету
Думаю, всім хоч раз траплялися рецепти з інтригуючими назвами – “Баклажани на смак наче гриби”, “котлети з вівсянки не відрізнити від курячих”, “мед з кульбаби немов натуральний”. Може навіть хтось і готував за ним.
От і мені такі рецепти-обманки періодично трапляються. Якщо чесно, я ставлюся до них досить скептично – ну не вийде з склянки вівсянки з бульйонним кубиком курячого котлети, а дешева оселедець не стане ікрою, хоч ти з ними роби.
Вийде може їстівне, в деяких випадках навіть смачно, але все одно це буде лише пародією на повноцінне блюдо.
Я і ці котлети не хотів спочатку готувати, але кілька причин все таки спонукали мене це зробити.
Перша – автор рецепта, досить відомий блогер, стверджував, що вони за смаком точь-в-точь як м’ясні. У нього більше мільйона передплатників і я подумав, що навряд чи він буде їх обманювати.
Друга – необхідні продукти коштують копійки, та й ходити за ними нікуди не довелося. Все що було потрібно, знайшлося будинку.
Ну і цікавість теж ніхто не скасовував, можливо вони дійсно вийдуть на смак як м’ясні. Раптом настануть важкі часи і рецептик згодиться
Спочатку покажу як ці котлети готувати, а як вони на смак, розповім в кінці, щоб зберегти інтригу.
Необхідні інгредієнти для приготування ерзац-котлет
Загалом, приготувати їх не складно.
- Потрібно взяти три цибулини побільше, нашаткувати подрібніше і змішати з п’ятдесятьма грамами манної крупи, одним яйцем, ложкою приправи для м’яса і сіллю.
- Дати “фаршу” постояти 20 хвилин, щоб манка набухла, і потім сформувати котлетки.
- Котлети обсмажити з двох боків до золотистої скоринки
- Потім, залити склянкою томатного соку і тушкувати під кришкою 20 хвилин.
Ось що у мене вийшло.
Виглядають котлети цілком апетитно. Але, як я і думав, смаком вони зовсім не схожі на м’ясні. Є дуже віддалене подібність з дешевими консервованими фрикадельками, та й то, тільки за рахунок томатного соку.
Але, як би те ні було, котлети вийшли їстівними і дуже навіть смачними. Я люблю цибулю і був би зовсім не проти якщо я, час від часу, годували такими.