Харчування

Котлети без м’яса, зі смаком м’яса. Перевіряємо рецепт з інтернету

Думаю, всім хоч раз траплялися рецепти з інтригуючими назвами – “Баклажани на смак наче гриби”, “котлети з вівсянки не відрізнити від курячих”, “мед з кульбаби немов натуральний”. Може навіть хтось і готував за ним.

От і мені такі рецепти-обманки періодично трапляються. Якщо чесно, я ставлюся до них досить скептично – ну не вийде з склянки вівсянки з бульйонним кубиком курячого котлети, а дешева оселедець не стане ікрою, хоч ти з ними роби.
Вийде може їстівне, в деяких випадках навіть смачно, але все одно це буде лише пародією на повноцінне блюдо.

Я і ці котлети не хотів спочатку готувати, але кілька причин все таки спонукали мене це зробити.

Перша – автор рецепта, досить відомий блогер, стверджував, що вони за смаком точь-в-точь як м’ясні. У нього більше мільйона передплатників і я подумав, що навряд чи він буде їх обманювати.
Друга – необхідні продукти коштують копійки, та й ходити за ними нікуди не довелося. Все що було потрібно, знайшлося будинку.
Ну і цікавість теж ніхто не скасовував, можливо вони дійсно вийдуть на смак як м’ясні. Раптом настануть важкі часи і рецептик згодиться

Спочатку покажу як ці котлети готувати, а як вони на смак, розповім в кінці, щоб зберегти інтригу.

Необхідні інгредієнти для приготування ерзац-котлет

Загалом, приготувати їх не складно.

  • Потрібно взяти три цибулини побільше, нашаткувати подрібніше і змішати з п’ятдесятьма грамами манної крупи, одним яйцем, ложкою приправи для м’яса і сіллю.
  • Дати “фаршу” постояти 20 хвилин, щоб манка набухла, і потім сформувати котлетки.
  • Котлети обсмажити з двох боків до золотистої скоринки
  • Потім, залити склянкою томатного соку і тушкувати під кришкою 20 хвилин.

Ось що у мене вийшло.

Виглядають котлети цілком апетитно. Але, як я і думав, смаком вони зовсім не схожі на м’ясні. Є дуже віддалене подібність з дешевими консервованими фрикадельками, та й то, тільки за рахунок томатного соку.

Але, як би те ні було, котлети вийшли їстівними і дуже навіть смачними. Я люблю цибулю і був би зовсім не проти якщо я, час від часу, годували такими.

Related posts

Leave a Comment