Маринований буряк: можна на гарнір, на салати або навіть у суп
З тих пір, як я випробував цей рецепт, банка таких буряків постійно стоїть у моєму холодильнику. Річ взагалі універсальна – можна в хоч у салати, хоч у суп, та й як доповнення до гарніру цей буряк чудо як гарний.
Приготувати її простіше простого, інгредієнти коштують недорого, готова через добу – загалом рецепт вартий. Раджу всім хоч раз так приготувати.
Основні інгредієнти
буряк 500 гр
цибуля 1 шт
Інгредієнти для маринаду
вода 250 мл
оцет яблучний 100 мл
олія 50 мл
мед 4 ст. ложки (можна замінити такою ж кількістю цукру)
сіль 1 ч. ложка без гірки
коріандр 10 горошин
перець чорний 6 – 7 горошин
перець запашний 2 горошини
лавровий лист 1 шт</ p>
- Буряк промити, загорнути у фольгу і запекти до готовності в духовці.
- Всі інгредієнти маринаду бухнути в каструлю і поставити на вогонь. Як закипить, зняти з вогню і поставити остигати.
- Запечені буряки остудити, очистити від шкірки і нарізати брусочками. Для цього можна використовувати спеціальну тертку.
- Натертий буряк укласти в банку відповідного об’єму, чергуючи шари з кільцями нарізаної цибулі.
- Залити буряки маринадом. Закрити кришкою та прибрати на добу в холодильник.
Подаємо з будь-яким гарніром до основної страви або як закуски.
Приємного апетиту!