Пиріг з 6 ложок борошна і банки рибних консервів. З приготуванням впорається навіть дитина
З усією відповідальністю заявляю – простіше і швидше рецепта цього пирога не буває. Ну, або принаймні я про таке не знаю.
Приготувати його так легко, що з цим впорається будь-який, навіть самий криворукий людина. При цьому, пиріг виходить смачніше і м’якше приготованого на звичайному тесті. (якщо що, це слова моєї дружини, не мої:)
Необхідні інгредієнти
Тісто:
Борошно 5 – 6 ст. ложок
Яйця курячі 2 шт
Майонез 6 – 7 ст. ложок
Розпушувач 0,5 ч. ложки
Сіль
Начинка:
Банку будь-яких рибних консервів
Курячі яйця (варені) 2 шт
невелика Цибулина 1 шт
Готувати пиріг почнемо з начинки.
- Варені курячі яйця очистити від шкаралупи, нарізаємо невеликим кубиком.
- Цибулину дрібно нарізати.
- З консервів злити половину рідини і розім’яти вміст виделкою.
- Далі, все це поєднати в одній мисці і перемішати. Сіль додавати не потрібно, в консервах її достатньо.
В начинку я додав ще трохи свіжої петрушки, просто тому що була. А так, це робити необов’язково.
Начинка готова. Тепер включаємо духовку, регулятор на температуру 180 градусів, і поки вона розігрівається займемося тестом.
- У будь підходящої посудині з’єднати 2 сирих курячих яйця з майонезом і збовтати віночком до однорідного стану.
- У цю суміш додати борошно з розпушувачем і гарненько перемішати.
- Солити тісто з обережністю, можливо вистачить тієї що містять майонез.
Для подібних заливних пирогів я зазвичай використовую одноразову формочку з Фікс-Прайса. Коштує копійки і потім мити не треба.
Тісто з начинкою готові, залишилося зібрати пиріг.
- У змащену форму влити половину всього тесту.
- Поверх тіста викласти начинку, трохи відступаючи від країв.
- Зверху влити залишки тіста.
- Відправити пиріг у вже розігріту духовку, хвилин на 30.
Ну ось і все. Залишилося пиріг нарізати і з апетитом з’їсти, запиваючи смачним чаєм:)