Фігура

Про харчування у великий піст так, щоб і продовжувати худнути при цьому. Чи це можливо? Марафон зниження ваги “неспішний”, день 52-й

Доброго й мирного дня всім!

Буває так, що в силу певних обставин я не можу написати повноцінну статтю – сьогодні той самий день і ті самі обставини.

Але в межах часу, який у мене поки що є, я встигну проанонсувати статтю, яка вийде завтра.

Стаття буде про те, ЯК організувати своє харчування у Великий Піст і продовжувати знижувати вагу.

  • Особливість Великого Посту в тому, що у Великий піст Церковний статут закликає ПОВНІСТЮ відмовитися від їжі тваринного походження, а це м’ясо, яйця, молоко. Тобто, це білкова їжа.
  • А у нас зниження ваги пов’язане з вживанням підвищеного вмісту білкової їжі і зниженням у раціоні вуглеводів. Як бути?
  • Якщо той же Різдвяний Піст дозволяв у певні дні хоча б рибу і морепродукти, то у Великий Піст це виключено: є всього два дні, коли можна додати в своє харчування рибу – це дні двунадесятих свят: Благовіщення і Вхід Господній в Єрусалим.
  • У свій час я прочитала достатню кількість літератури і не знайшла однозначної відповіді на запитання, ЯК поєднати і Пост і зниження ваги.
  • Більшість авторів статей на цю тему вважають, що посаду і схуднення несумісні з-за нестачі білка. Такої ж позиції дотримуються і більшість дієтологів.
  • Але є й думка досить солідних вчених-дієтологів, які вважають, що розумні строки обмеження тваринної їжі насправді сприяють оздоровленню організму.

Ось про це і поговоримо завтра.

До речі, чи знаєте ви, що крім православних людей у християнському світі ніхто не постить?

Це особливий шлях православного людини.

  • В силу того, що у мене видалений жовчний міхур, я не можу суворо дотримуватися правил Посту і у мене відсутній такий досвід. Є, звичайно, досвід приготування пісних страв і я з великим задоволенням їх готую, але, в цілому, моє харчування залишається, можна сказати, колишнім за рідкісним винятком.
  • У свій час я запитала у Осипова Олексія Ілліча про те, ЯК мені в силу специфіки моєї роботи і здоров’я, правильно себе вести в такі дні (маю на увазі Пост).
  • Олексій Ілліч відповів мені, що Піст потрібен, як стриманість і тіла, і душі, але в залежності від того, хто як працює і хто як готовий взяти на себе зобов’язання. Тобто не потрібно Пост приймати як обмеження всього і вся. Комусь- не є тільки м’яса, а от рибу можна або яйця, або молоко. А ось хто може взяти на себе обітницю в дні Посту не є молочні продукти та рибу. Розумієте? У цьому і полягатиме моя робота над утриманням тіла. Тобто, є винятки з правил. Найголовніше – це робота над духовним очищенням. І кожен на своєму рівні вирішує самостійно або за допомогою свого духівника про те, в чому буде виражатися принцип утримання тіла, а в чому утримання душі.

Якщо з утриманням тіла, обмежуючи своє харчування в тому чи іншому продукті, все зрозуміло, то з душею теж потрібні обмеження. Наприклад, відмовитися від соціальних мереж, від перегляду жалісних серіалів і так далі. Це читання духовної літератури. Це відвідування храму хоча б на п’ять хвилин. Це щире каяття у своїх гріхах. Немає людини без гріха і важливо усвідомити і засоромитися, розкаятися в тому, що вважаєте гріхом – це робота з очищенням своєї груші.

Вчила бабуся мене: «Ні, не тече вода під камінь, а в печі не запалиш вогню, коли не заповнена дровами. А якщо солодко хочеш спати, не надійся на Божу милість. Соломку треба підстелити, так і стежити, щоб не збилася.

Не смій, чужого не бери! Своє – бережи. вже, як зумієш. А сльози витри, не ридай, від жалості до себе слабеешь.

У Бога багато не проси, але вір, що край прийде – допоможе. Гнів нерозумний погаси і на долю не гнівайся, негоже. Не чекай, що хтось принесе: піди, візьми, адже ноги тримають.

А коли лихо, то хто врятує? Сама хоч щось зроби раніше. Нехай боязно, нехай не з руки, інші можуть – ти намагайся.

Очі у страху великі, Але все вийде: старайся. А за образи не тримайся, прощай їх.”

Якби я знала.

Вчила бабуся, а життя її науку підтверджувала.

(Ганна Опаріна)

На цьому Я прощаюся і бажаю всім здоров’я і впевненості у своїх силах!

З повагою, Тетяна!

Related posts

Leave a Comment