Харчування

Рулетики з скумбрії на мангалі.

Це навіть не рецепт, а скоріше рекомендація, як дуже смачно і незвично приготувати на вугіллі банальну скумбрію.
Такі шашлички з риби виходять дуже смачними і, що важливо, зовсім без кісток. Можна їсти не побоюючись подавиться.

Скумбрію для такого способу приготування краще вибрати дрібніші. Я зазвичай беру в Пятерочке, заморожену, марки Фіш Хаус(не реклама).Там як раз в одному пакеті 3 – 4 невеликі рибки.

Рибу потрібно розморозити, розділити на філе, зрізати всі плавники і ретельно видалити всі кісточки. Повозиться доведеться, але це варто того.

Далі, справа за спеціями. Тут вже хто що любить. Я зазвичай додаю трохи соєвого соусу замість солі, чорного перцю, меленої паприки. Можна ще трохи хорошого кетчупу або томатної пасти додати, теж дуже смачно вийде.

Через годину рибу можна запікати. Кожну філешку спочатку згорнути в рулетик, потім нанизати на шампур.

Смажити на розжареному вугіллі. Риба не м’ясо, 15 хвилин на це вистачить. Якщо тримати довше, можна пересушити.

На гарнір до скумбрії добре підійде запечена картопля. Тільки її спочатку краще відварити до напівготовності, щоб довго не чекати. Потім нарізати на товсті шайби, нанизати на шампури і на мангал. Хвилин за 20 вона дійде до готовності.

Related posts

Leave a Comment