Харчування

В 90-е такий хмиз був дуже популярний. І виявляється його до цих пір можна знайти в продажу

Друзі, зацініть яку річ мені вдалося знайти.
Хрусткий хмиз у вигляді решеточек – смачний снек з дитинства, при одному вигляді якого виникає приступ ностальгії.
Дітям 90-х, не розпещеним сьогоднішнім різноманітністю страв, такий снек здавався чимось неймовірним. Особисто я, був готовий поїдати його нескінченно, особливо з цукровою пудрою.

Проведений хмиз у Польщі, компанією Spolem.

І виявляється такий снек до цих пір можна знайти в продажу. Не знаю, як в мережних, але в інтернет-магазинах він точно є. Я знайшов на Яндекс Маркеті.

В дитинстві мене абсолютно не цікавив складу цього продукту, але зараз стало цікаво.
Як виявилося, у ньому тільки чотири інгредієнти – борошно, вода, сіль і сода.

Напівфабрикат схожий на макарони незвичайної форми.

Самостійно я смажив їх в перший раз і виявляється що це не так і просто. Важливо дотримуватися температурного режиму.

180 градусів – оптимальна температура масла для смаження.
При більш низькій, хмиз корчить, він стає схожим на кошики. При більш високій, майже не збільшується в розмірах і не такий повітряний.

А ось при температурі масла 180±5 градусів решітки виходять рівними, повітряними, збільшуючись в розмірах рази в чотири.

З одного двухсотграммового пакетика у мене вийшло насмажити майже повний тазик.

На смак вони точнісінько як у дитинстві. Щось середнє між чіпсами і кукурудзяними паличками з приємним ненав’язливим смаком. Трохи солонуваті і злегка маслянисті – вони як насіння, неможливо зупинитися поки не закінчаться.

Related posts

Leave a Comment